Op 11 en 12 september 2021 werd op Watersley Sports & Talentpark voor het derde jaar op rij het NK Mountainbike georganiseerd. Het hele weekend stond volgepland met wedstrijden in verschillende categorieën. Op het 4 kilometer lange en uitdagende parcours kregen de toeschouwers een waar spektakel te zien. Met dank aan alle deelnemers en vrijwilligers was het weer een geslaagd evenement.

Op zaterdag 11 september was het parcours vanaf 08:30 uur open voor vrije training en verkenning. Om 10:00 uur werd het startschot gegeven voor de eerste races in de Masters 40+ en Masters 50+, gevolgd door de Amateurs/Sportklasse. Hier kroonden Maikel Govaarts, Micha de Vries en Christian de Graaff zich tot Nederlands Kampioen.
Na het ochtendprogramma was het de beurt aan de FUNklasse heren. De eerste plaats werd bezet door Derk-Jan van Putten.
Ook de Nieuwelingen jongens hebben op zaterdag gestreden om het Nederlands Kampioenschap, waar Jelte Jochems de sterkste was.
Aan het eind van de dag vond tot slot nog de Watersley Kids Challenge plaats. Kinderen van 4 t/m 12 jaar kregen de kans om deel te nemen aan een echte wedstrijd op het kids-parcours. 12 grote winnaars van de Kids Challenge gingen ervandoor met de prijzen gesponsord door Attractiepark Toverland.

Op zondag 12 september stonden de Junioren om tien uur klaar voor de start, met Chris van Dijk als uiteindelijk Nederlands Kampioen. Na deze wedstrijd was het tijd voor de Elite dames, Beloften dames, Junioren dames en nog de Nieuwelingen meisjes. Bij de Elite vrouwen werd Anna Tauber Nederlands Kampioen, Puck Pieterse pakte bij de Beloften de winst. Luna Cnossen en Lauren Molengraaf wonnen goud bij de Junioren en Nieuwelingen.
In de middag waren de laatste wedstrijden, het NK E-bike, met Jasper Ockeloen als winnaar en de Elite en Beloften heren. Milan Vader werd voor de derde keer op rij Nederlands Kampioen bij de Elite heren. Bij de Beloften heren was de rood-wit-blauwe trui voor Pim Ronhaar.

Het was weer een prachtig weekend vol topsport en we kijken nu al uit naar de editie volgend jaar in Spaarnwoude!