Op 5 en 6 juni 2021 barst de strijd los tijdens het NK Mountainbike XCO in Sittard, waar Watersley Sports & Talentpark wederom het decor is van de nationale titelstrijd. In september vorig jaar reden onder anderen Milan Vader (elite-mannen), Anne Terpstra (elite-vrouwen) en Ceylin del Carmen Alvarado (beloften-vrouwen) op deze locatie al naar het rood-wit-blauw.

Dit jaar wordt het Nederlands Kampioenschap georganiseerd op 5 en 6 juni, waardoor ook de Nederlandse Olympische atleten kunnen meedoen aan het kampioenschap. “Wij zijn blij om, na het succes van de twee voorgaande edities, het Nederlands Kampioenschap weer te kunnen organiseren. Ook dit jaar belooft het weer een titanenstrijd te worden tussen al die gemotiveerde en talentvolle mountainbikers op het vernieuwde parcours van Watersley Sports & Talentpark. We kunnen niet wachten om te zien wie de nationale titel in de wacht zal slepen!”, aldus de organisatie.

Vernieuwd NK-parcours
Het NK-parcours, ontwikkeld door voormalig Olympisch mountainbike kampioen Bart Brentjens, heeft de afgelopen maanden een enorme upgrade gekregen. Het technische parcours van 4,1 km is, naast de reeds aangelegde rockgardens, uitdagende drops en een uphill rockgarden, uitgebreid met een Rock&Roll, een Wall Ride en een Flow trail.

Finale Watersley Kids Challenge
Stichting Watersley Topsports organiseert dit jaar de Watersley Kids Challenge voor kinderen van 4 tot 12 jaar, een vierdaagse wedstrijd met vier uitdagende etappes op de Watersley Kids-trail. Met als ontknoping de finale op zaterdag 5 juni, waar de kinderen laten zien wat er voor nodig is om een echte Nederlands Kampioen te zijn. Tijdens de Watersley Kids Challenge worden kinderen aangemoedigd om actief te zijn, plezier te hebben, de sport te leren kennen en de kans te krijgen om de eerste Watersley-kampioen in hun leeftijdscategorie te worden!

Klik hier voor meer informatie of om te registreren.