Het NK Mountainbike XCO 2021 is verplaatst naar 11 en 12 september, dat heeft de organisatie in samenwerking met de KNWU besloten. Watersley Sports & Talentpark vormt dan eveneens het decor van de nationale titelstrijd. In eerste instantie zou het evenement plaatsvinden op 5 en 6 juni, zodat de Nederlandse Olympische atleten ook mee konden doen aan het kampioenschap.

De aanhoudende coronamaatregelen maakte het NK op het geplande tijdstip onmogelijk. De organisatie is daarom samen met de KNWU op zoek gegaan naar een nieuwe datum. Deze is gevonden in het weekeinde van 11 en 12 september. “Wij zijn blij om, net als vorig jaar, een topafsluiting van het mountainbikeseizoen te kunnen bieden aan al die gemotiveerde en talentvolle mountainbikers. Het belooft één groot weekend te worden voor alle categorieën. Wij staan te popelen om iedereen te zien strijden om de nationale titel op het vernieuwde parcours van Watersley Sports & Talentpark!”, aldus de organisatie.

De organisatie werkt met de KNWU aan een indeling, die in juli bekend wordt gemaakt via de nieuwe website. De website voor het NK Mountainbike XCO 2021 wordt gelanceerd op 1 juli.

Vernieuwd NK-parcours
De verplaatsing van het NK biedt mogelijkheden voor verdere ontwikkeling van het parcours. Het NK-parcours, ontwikkeld door voormalig Olympisch mountainbike kampioen Bart Brentjens, heeft de afgelopen maanden al een enorme upgrade gekregen. Het technische parcours van 4,1 km is, naast de reeds aangelegde rockgardens, uitdagende drops en een uphill rockgarden, reeds uitgebreid met een Rock&Roll, een Wall Ride en een Flow trail.

Finale Watersley Kids Challenge
Ook de Watersley Kids Challenge is verplaatst vanwege de coronamaatregelen. De Kids Challenge, voor kinderen van 4 tot 12 jaar, is een vierdaagse wedstrijd met vier uitdagende etappes op de Watersley Kids-trail. Alle wedstrijden vinden plaats in dezelfde weekenden als de professionele mountainbike- en wielerevenementen van Stichting Watersley Topsports. Dus voor en na de wedstrijden kunnen de kinderen leren en genieten van professionals van over de hele wereld. Met als ontknoping de finale op zaterdag 11 september, waar de kinderen laten zien wat ervoor nodig is om een echte Nederlands Kampioen te zijn.

Tijdens de Watersley Kids Challenge worden kinderen aangemoedigd om actief te zijn, plezier te hebben, de sport te leren kennen en de kans te krijgen om de eerste Watersley-kampioen in hun leeftijdscategorie te worden!